Info
Info
Hyvä Tietää Telemarkista ja tanssiurheilusta
Puheenjohtaja:
Ari Salmi (040 5541297)
Varapuheenjohtaja:
Timo Pukkila (041-4592323)
Kilpailusihteeri:
Minna Salo-Salmi kilpailusihteeri@telemarkteam.fi
Rahastonhoitaja ja laskutus:
Merja Häyrynen laskutus@telemarkteam.fi
Tanssiurheiluliiton kilpailukalenteri jossa löytyy kaikki kilpailut
Vakio ja latinalaistanssi kilpailut: https://www.dancesport.fi/kalenteri/
Pyörätuolitanssi kilpailut: https://pyoratuolitanssi.fi/tapahtumat/
Kilpailutoiminnassa jokaisen tanssijan tulee huolehtia asianmukainen kilpailulisenssi
Linkissä ohje lisenssin hankintaan:
https://www.dancesport.fi/wp-content/uploads/2017/12/Suomisport-pikaohje_uusi.pdf
Linkki Suomi Sporttiin:
https://www.suomisport.fi/?locale=fi_FI
Kilpailu ilmoittautumiset
Linkistä pääsee DanceCore:een josta kilpailuyksikön voi ilmoittaa kilpailuun
https://dancecore.dancesport.fi/login
Kilpailut aloitetaan yleensä näytöksistä tai kilpailujen yhteydessä olevista erilliskilpailuista.
Erilliskilpailut Muksumix ja Tanssitähti linkki:
Valmentajien suosituksesta pari tai soolo tanssija voidaan rekisteröidä kilpailuyksiköksi jossa auttaa kilpailusihteeri, pari siirtyy kilpailuluokkaan E jossa pääsevät keräämään nousupisteitä seuraavaa taitoluokkaa varten.
Kilpailusäännöt löytyvät alla olevasta linkistä:
Vakio ja latinalaistanssi:
STUL_kilpailusaanto_01012022_VakLat (dancesport.fi)
Pyörätuolitanssi:
https://pyoratuolitanssi.fi/kilpailusaannot/
Vakio ja latinalaistanssien pukusäännöt löytyvät alla olevasta linkistä:
Tanssiurheilun jatko mahdollisuudet
Kilpailevan parin noustessa C-A taitoluokkiin pari voi ruveta kilpailemaan arvokilpailusarjaa GP ja SM kilpailut, näistä tanssiurheiluliitto ylläpitää kotimaista ranking-listaa vakio- ja latinalaistansseissa.
Ranking listan perusteella valitaan parit maajoukkueeseen ja liiton huippu-urheiluvaliokunta valitsee urheilijat EM ja MM kilpailuihin edustamaan Suomea. Suljettuja arvokilpailuja järjestetään juniori, nuoriso ja yleisessä luokassa joihin liitto lähettää edustajat, seniori luokan tanssijoille järjestetään avoimia kilpailuja joihin jokainen voi halutessaan osallistua.
Linkki ranking osioon ja ranking listaan:
https://www.dancesport.fi/toiminta/kilpailutoiminta/kotimainen-ranking/
Kilpaileminen arvokilpailusarjassa edellyttää urheilijoita tutustumaan osioon ohjeita ja koulutusta antidopingasioihin ja urheilun eettisiin asioihin sekä vastuullisuuteen.
https://www.dancesport.fi/toiminta/antidoping/
Seura
Vuonna 1965 perustettu kilpatanssiseura Telemark Team ry on toiminut oululaisen tanssikulttuurin lippulaivana niin Suomessa kuin maailmallakin, tuoden kilpatanssin loistoa kaikenlaisille lavoille, parketeille ja harjoitussaleihin.
Telemark Team ry tarjoaa kilpatanssin opetusta sekä harrastusmahdollisuuksia muiden tanssilajien parissa. Ryhmiä on tarjolla kaiken ikäisille pienistä lapsista seniorigarrastajiin saakka.
Telemark Team noudattaa Reilun Pelin periaatteita ja seurassa on laadittu yhdessä pelisäännöt lasten ja nuorten harrastamisen tueksi.
Johtokunta
Telemark Team ry:tä johtaa jäsenistön vuosikokouksessa valitsema ja valtuuttama johtokunta. Johtokunta koostuu aikuisharrastajista, seura-aktiiveista ja harrastavien lasten vanhemmista. Johtokunta hoitaa yhdistyksen juoksevia asioita.
Jäsenet valitsevat yhdistyksen syyskokouksessa yhdistyksen johtokunnan erovuoroisten jäsenten tilalle uudet. Samoin syyskokous valitsee toiminnantarkastajan ja hyväksyy seuraavan vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion (ja siis mm. jäsenmaksut). Yhdistyksen kevätkokouksessa jäsenistö hyväksyy tilinpäätöksen ja päättää vastuuvapaudesta johtokunnalle.
Jäsen voi ehdottaa syys- tai kevätkokouksessa käsiteltäviä asioita lähettämällä ne kirjallisesti johtokunnalle viimeistään 14 päivää ennen kokousta. Äänestystilanteissa jokaisella 15 vuotta täyttäneellä on yksi ääni, huoltajat eivät voi äänestää alle 15-vuotiaiden äänillä.
Johtokunta 2023
Puheenjohtaja ja kriisiviestijä
Ari Salmi
Varapuheenjohtaja
Timo Pukkila
Päävalmentaja
Vesa Anttila
Muut johtokunnan jäsenet:
Salla Saukkoriipi (PT-jaosto)
Merja Häyrynen
Tarmo Lammi
Heinituuli Holopainen
Sanna Kauppila
Some-tiimi:
Emila Salmi ja Ella Pruikkonen
Toiminnan vuosikello
Telemark team ry:n kunniajäseniä ovat:
Kaarina Suutari-Jääskö
Sirpa Suutari-Jääskö
Jukka Haapalainen
Telemark Team ry
Y-tunnus
0671817-9
Tanssisali
Värtön Liikuntahalli
Laskutusosoite
Telemark Team ry / Merja Häyrynen
Rita-aukiontie 18 B 39
90540 OULU
Seuran tilinumero
OP FI82 5741 4020 0618 70
Tietosuoja:
https://telemarkteam.fi/tietosuoja/
Kilpatanssilla tarkoitetaan vakio- ja latinalaistanssien kilpailutoiminnan harrastamista. Kilpatanssi on pariurheilulaji, jossa parin muodostaa mies ja nainen. Se on monipuolinen liikuntamuoto, jossa musiikilla on suuri merkitys. Kilpatanssi on onnistunut yhdistelmä kilpaurheilun jännitystä, silmiä hivelevää pukuloistoa ja tunnelmasta toiseen vievää musiikkia. Se on myös oivallinen kuntourheilumuoto.
Kenelle kilpatanssi sopii?
Kilpatanssin harrastamisen voi aloittaa heti kun keskittymiskyky riittää 45 minuutin harjoitteluun, nuorimmat harrastajat ovat 3-vuotiaita Tirriäiset-ryhmässä ja tätä nuoremmille ovat lapsi-vanhempi -ryhmät ja Taaperoliikunta, jossa tanssiharrastuksen voi aloittaa. Yläikärajaa kilpatanssissa ei ole, tällä hetkellä iäkkäimmät harrastajat ovat seurassamme yli 60-vuotiaita.
Mitä kilpatanssista saa?
Laji tuo luontevalla tavalla yhteen pojat ja tytöt, miehet ja naiset, lapset ja aikuiset. Kunnon lisäksi kilpatanssi kehittää esiintymisvarmuutta, yhteistyötaitoja ja toisten huomioonottamista samalla, kun lihaskoordinaatio ja kehon tasapaino paranevat.
Yleistä
Tanssijoiden tulee tanssia koreografiansa kyseessä olevan musiikin mukaan tiettyjä sääntöjä ja lainalaisuuksia noudattaen. Vakio- tai latinalaistansseissa voi kummassakin kilpailla erikseen tai niiden yhdistelmänä eli 10-tanssina. 10-tanssissa tanssitaan kaikki viisi vakiotanssia ja viisi latinalaistanssia.
Taitoluokat
Kilpatanssissa kilpaillaan aina saman taitotason omaavia kilpakumppaneita vastaan eli kilpailutoiminnan aloittaminen on helppoa minkä ikäisenä tahansa. Kilpatanssin taitoluokkiin perustuva kilpailusysteemi on tasapuolinen ja kannustava. Omien taitojen lisääntyessä haasteetkin lisääntyvät. Aloittavat tanssijat opettelevat perusteet ensin neljään tanssiin ja ensimmäisessä kilpailuluokassa (E) hallitaan jo kuusi tanssia. Taitojen lisääntyessä mukaan tulevat kaikki kymmenen tanssia. Kun tanssija saavuttaa C-luokan on hänellä mahdollisuus valita jatkossa tanssiiko vain vakio- tai latinalaistansseja. Senioriluokissa (yli 30/35-vuotiailla) on mahdollisuus tähän valintaan heti ensimmäisestä kilpailuluokasta lähtien.
- F-luokassa opetellaan kilpatanssin perusteita neljässä tanssissa, jotka ovat Englantilainen valssi, Quickstep, Cha-Cha ja Jive. Harrasteryhmistä kaikki alkeis- ja jatkoryhmät ovat F-tason ryhmiä.
- E-luokassa (ensimmäinen kilpailuluokka) tulee lisäksi Tango ja Samba, sekä uusia sallittuja kuvioita aikaisempiin tansseihin.
- D-luokassa tulee lisäksi Foxtrot ja Rumba, sekä uusia sallittuja kuvioita aikaisempiin tansseihin.
- C-luokassa tulee lisäksi Wienin Valssi ja Paso Doble, sekä uusia sallittuja kuvioita aikaisempiin tansseihin.
- B-luokassa ei tule enää lisää uusia tansseja mutta siinä poistuvat alemmissa luokissa olevat kuviorajoitukset.
- A-luokka on ylin luokka.
Ikäluokat
- Lapsi 1: alle 10-vuotiaat
- Lapsi 2: 10-11-vuotiaat
- Juniori 1: 12-13-vuotiaat
- Juniori 2: 14-15-vuotiaat
- Nuoriso: 16-18-vuotiaat
- Yleinen: 19 vuotta täyttäneet
- Seniori 1: pareista nuorempi vähintään 30-vuotias ja vanhempi vähintään 35-vuotias
- Seniori 2: pareista nuorempi vähintään 40-vuotiasja vanhempi vähintään 45-vuotias
- Seniori 3: pareista nuorempi vähintään 50-vuotias ja vanhempi vähintään 55-vuotias
- Seniori 4: pareista nuorempi vähintään 60-vuotias ja vanhempi vähintään 65-vuotias
Onko mielessäsi jokin yritys, jonka kanssa seuran mielestäsi kannattaisi olla yhteistyössä? Tai oletko itse yrittäjä ja kiinnostunut yhteistyöstä? Vinkkaa siitä puheenjohtajalle sähköpostitse osoitteeseen puheenjohtaja@telemarkteam.fi
SnowGrains |
Web sivustoja, mobiili- ja kokonaisohjelmistosuunnittelua. |
OP Pohjola |
Tukemassa tanssia!! Kiitos |
Tulevat Oulun kisat
- Valtakunnallinen 22.4.2023
Vanhat Oulun kisat
- Valtakunnalliset 6.4.2019
- Seurakisat 10.11.2019
- Vakio-SM 28.11.2020
- 10-Tanssin SM 29.11.2020
- Latin SM 30.10.2021
- GP-Kilpailut 5.11.2022
Historiaa
Telemarkilla oli 55 vuotis juhlavuosi vuonna 2020.
Tanssiurheiluseura Telemark Team ry perustettiin Oulussa, 5. syyskuuta vuonna 1965 nimellä Telemark ry. Tanssiurheiluvalmennusta ei tuolloin Suomessa juuri ollut ja seura toimikin varsinaisena uranuurtajana tuodessaan kilpatanssin lajiosaamista mm. Englannista Pohjois-Suomeen. 1990-luvulla seura yhdistyi toisen oululaisen tanssiseuran, Tanssitiimin kanssa ja sen seurauksena käyttöön otettiin nimi Telemark Team ry. Seura on yksi Suomen vanhimmista ja menestyneimmistä tanssiurheiluseuroista ja se tunnetaan laajalti ympäri Suomea ja etenkin omassa kotikaupungissaan, jossa seurasta kuulee käytettävän nykyisinkin tuttavallisemmin lyhennystä, ”Telemark”.